Ο Δρ. Μάριος Κυριαζής και η εικαστικός Χριστιάνα Χαραλάμπους σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας διοργανώνουν Το Έργο, μια διαδραστική έκθεση η οποία φέρνει κοντά είκοσι δημιουργούς σε ένα συνδιασμό Επιστημών, Τεχνών και Τεχνολογίας. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Λάρνακας και θα είναι υπό την επιμέλεια της Σύλιας Παναγιωτίδου.

Ο κύριος σκοπός της δράσης είναι να ερεθίσει πνευματικά τον άνθρωπο, να τον κάνει να αφήσει για λίγο την καθημερινότητα και να τον βοηθήσει να γίνει ένα μικρό κομμάτι της αιωνιότητας από φιλοσοφικής, αλλά και από βιολογικής άποψης. Λέει ο Νίκος Καζαντζάκης:

Μαγική ιεροπραξία, αλήθεια, είναι η Τέχνη. Σκοτεινές ανθρωποχτόνες δυνάμες κατοικούν στα σωθικά μας, αποτρόπαιες ορμές να σκοτώσουμε, να γκρεμίσουμε, να μισήσουμε, να ατιμάσουμε. Και έρχεται η Τέχνη με το γλυκό σουραύλι της και μας λυτρώνει.

Από βιολογικής άποψης, η Τέχνη και η τεχνολογία δρουν μαζί για να ρυθμίσουν λειτουργίες του εγκεφάλου οι οποίες καταπολεμούν την ανθρώπινη γήρανση, και έτσι μπορεί να μας κάνουν να ζήσουμε με υγεία πολύ περισσότερα χρόνια. Αυτές οι λειτουργίες έχουν περιγραφεί λεπτομερώς στις μελέτες του Δρ. Μάριου Κυριαζή, υποψηφίου βραβείου Νόμπελ Ιατρικής 2017.

Οι Τέχνες ενδυναμώνουν την νόηση και το πνεύμα, κάνοντας μας ανώτερους ανθρώπους, οι οποίοι βασίζονται λιγότερο στα υλικά και περισσότερο στα πνευματικά χαρακτηριστικά. Στη σημερινή κοινωνία, η επιστήμη και η τεχνολογία πρέπει να υπηρετούν την Τέχνη, και η Τέχνη πρέπει να ανυψώνει την πλειοψηφία των ανθρώπων σε ανώτερα επίπεδα.

Οι επισκέπτες καλούνται να επέμβουν και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τα εκθέματα, τα οποία εξερευνούν την ιδιάζουσα σχέση μεταξύ Τεχνολογίας, Τέχνης και Επιστήμης.

Συνδιοργανωτές:

Logo of Kiriazis Medical Museum    Logo of Larnaka Municipality

Υποστηρικτές:

Logo of Cytanet    Logo of Blupath

Χορηγός Επικοινωνίας:

Logo of CYBC